måndag 16 november 2009

INSIDAN

Ni vet att jag var ganska hooked på SÖKARNA i somras. Ni vet att jag planerade att under en dag enbart säga citat ur filmen. Nej det har inte blivit av, tyvärr. Men det ska bli realitet. Lovar. Sidospår.

Liam Norberg, som i filmen spelar Jocke, har släppt en bok. Det är underbart. Den handlar om BROTTEN - PENGARNA - TIDEN och jag fick den av Tessan när jag fyllde år. Jag har inte kommit så långt, men jag kan väl säga att det inte är något litterärt mästerverk. Eller, det beror på hur man ser på det. Mitt favoritord 'färsking' dök upp första gången redan på sida 29 så jag är nöjd. Hur som helst. Humorn börjar innan jag ens hunnit öppna boken. På omslaget står ett citat ur en recension av Hans Wiklund. Det står

"... mer litterärt högstående än kioskvältare som Snabba Cash och Svensk Maffia."

MEN vänder man på boken så har de där publicerat det som står innan citatets första tre punkter.

"Döm om min förvåningnär Liam rullar upp en bok som är både intressantare och - åtminstonde bitvis - mer litterärt högstående än kioskvältare som Snabba Cash och Svensk Maffia."

Min fråga är VARFÖR väljer man att skriva ut hela citatet? VARFÖR?
Avslutande vill jag bara säga att ingen får pilla på min bok, ingen. Gör någon det går jag bananas a la Gurra; "Du rör inte mina böcker! Fattar du det?!"

Spola fram till 7:47

6 kommentarer:

Yazmina sa...

Svar: Ja, visst var dom, man blir glad på något sätt :)

Dragana sa...

Den boken har jag inte hört om! :P

Sanna sa...

asså vi skulle ju kolla på massa filmer ju. har listan kvar tror jag! men du lär ju ha koll.

MissDecibel sa...

Sanna: Ja!! Det ska vi fortfarande! sökarna, Stockholmsnatt och nassbuss whaterver. Har dock bara Sökarna, men det går att lösa.

Sanna sa...

gissar att man kommer rätt långt med bara sökarna också?! :P

MissDecibel sa...

Sanna: Det GÖR man! Sökarna är egentligen det enda man behöver här i livet...