måndag 23 mars 2009

UKD-redogörelse

Då så, foster små. Nu ska jag berätta hur helgen har varit.

Alltså, UKD, ungkulturdagarna. Där har jag spenderat mestadels av min tid. Det hela började i fredags. Då tog jag mig ut via tunnelbana. Men när jag satt där i vagnen slogs jag av hur mycket jag glömt bort att göra; jag hade inte vaccinerat mig, jag hade inte fixat visum, jag hade inte ens med mig passet! Någon matsäck hade jag inte packat med, inte heller kompass och karta.
Visst jag överdriver en aning, men det kändes verkligen som att jag var sjukt långt bort från stan. Men när jag kom av tunnelbanan så blev jag nästan genast trygg, för där såg jag det. Riksteatern. Ambasaen.

Fredagen bestod av enbart nöjen i form av film och föreställningar. Detta såg jag i den här ordningen:
Kenny Starfighter - the begining
Inte ens clownen fick mig att vilja sluta gråta
Dan Då Dan Dog
Anders Celin
Så mycket kultur. Så trevligt. Och så sent jag kom hem! Men på lördagen var det bara att gilla det valda läget och sätta sig på tunnelbanan igen och åka ut till UKD för att göra detta

Lyssna på föreläsningen "The Keff Way" som hölls av Erik Rosales ~Sirqus Alfons sångare~. Inspirerande är bara förnamnet. Efternamnet är som bara den.
Sen gick jag på en workshop i kör. Det gjorde jag inte för att lära mig något utan för att jag hade ett enormt behov av att sjunga. So I did. Jag nöp även solopartiet i I was made for loving you. Yeees.

Söndagen bestod av bara en föreläsning. Den hette Hur man skapar rubriker och hölls av Farid Mädjé. Jag förde anteckningar för glatta livet, lyssnade så där nördigt intensivt, fnissade åt branchens tokigheter och kände ´ja, Ja, JA! Det här vill jag också göra!´.

Alltså, en inspirationens helg utan dess like. Nu m å s t e jag springa. Kan ju inte sitta här och slösa. Herre Zappa, jag ska ju laga köttbullar ikväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltsa, du FORSTAR inte hur mycket jag saknar dig! Det ar heeelt sjukt vilken hemlangtan jag har! Sex veckor kvar, baby. Typ 42 dagar. (vi har inte bokat nagon biljett annu, darfor vet jag inte EXAKT, men tyyyyp)

Anonym sa...

FAN VAD GOTT MED KÖTTBULLAR!!!