måndag 21 september 2009

Hetsig huslighet

Jag hade planerat att vara hur huslig som helst. Jag hade planerat att dammsuga, torka, rensa, putsa, feja, diska. Riktigt så huslig var jag inte. Jag dammsög rummet ordentligt och hallen halvdant. Jag slängde onödiga papper och kvitton. Jag flyttade kassarna med pantflaskor till hallen. Jag diskade. Allt i takt till Tinas hetsiga skånska.
En timme tog det. En flitig timme tycker jag, men inte så flitigt som kvällen planerats att vara. Men jag hann med annat också.

Jag åkte hem till min syster för en kram och vägbeskrivning, jag promenerade till Vallhallavägen för att möta kvinnan i mitt liv och jag tog bussen till Odenplan för en cigg med mitt hjärta.

Kvinnan i mitt liv, min bästaste bästa vän, är hemma nu. I en vecka finns hon på plats i Stockholm och jag är så lycklig. Hon fick efter mycket slit ett jobb så nu är hon gatuterrorist för tre. Jag har fått bilden av att det passar henne bra. Men nu, och för flera dagar framåt, ska hon inte sälja på någon nått. Hon ska umgås. Med mig. Inte hela tiden, men en del. Det glädjer mig.
Jag vet inte hur många av er som har en bästaste bästa vän. Jag vet inte hur många av er som funnit er själsfrände. Jag har det. Jag har min. Jag har henne.

Jag är totaltrött. Har bränt mycket energi på saker och ting idag. Jag har trivts i dagen. Men nu är jag redo för natten.

Jag älskar verkligen halsbandet jag fick av mitt hjärta. Jag använder det hela tiden. Och det fabar till en kväll av städning markant.

5 kommentarer:

emma sa...

haha tur du håller med mig ;) vad gör du ikväll sötnos?

Anonym sa...

Jag tycker att det var nog husligt, man måste ju få ha lite kul också!

MissDecibel sa...

Anna: Och kul har jag ju! Tänkte lite på dig när jag stod och dammsög listerna sådär petnoga.. ;)

Sanna sa...

Oh ja, håller med !Randigt får man aldrig nog av.

emma sa...

fan va flitig du var igårkväll (: och jag som bara satt och degade haha. vad gör du denna tisdag sötnos?