onsdag 15 april 2009

Min Vackraste Vän

Ni som läste min förra blogg vet att jag har en vän. En bästaste vän vid namn Therece.
Hon for i oktober till Australien och är där än. Innan Australien hade vi bara två veckor tillsammans för innan det spenderade hon tre månader i Barcelona.
Hur som helst. Hon kommer snart hem. Snart är hon, min favoritmänniska, hemma. Jag har lite svårt att smälta det. Kan inte riktigt förstå. Förstå att det är på riktigt. Det känns för stort.
För att hjälpa mig själv, och er, på traven till en insikt ska jag skriva ett kärleksbrevsdoftand inlägg om denna fantastiska person.

Vi har kännt varandra i flera år, började i samma klass i fyran. Vi blev inte vänner direkt, inte alls. Det kom med tiden. Vår storhetstid var i högstadiet. I åttan och nian. Trots alla rävspel, allt skitsnack och alla sidospår höll vi fast i varandra. Ibland i håret, ibland bara i lillfingret, ibland i en omfamning. Huvusaken var att vi aldrig släppte taget.

När gymnasiet drog igång skiljdes våra vägar åt. Vi gick olika linjer i olika skolor men vi släppte ändå inte taget.

Jag - Är jag din konstiga kompis?
Therece - Ja.. Eller nej, du är min normala kompis som det gått lite snett för.

Vi stod ut med varandra, från varandra, utan andra. Levde separata liv, separerade verkligheter, med skiljda referensramar. Men vi höll fast. Vissa perioder har vi hållit hårt, riktigt hårt för att inte flyga iväg. Nu i oktober flög hon, men jag håller kvar handen på hennes axel. På håll håller jag lagom hårt i bandet som biner oss samman. Bandet hon aldrig släppt taget om oavsett hur högt jag än flugit, hur hårt det än blåst. En navelsträng, ett blodsband, ett sällsynt knutet vänskapsband. Osynligt för andra, tydligare än luften för oss.

Hon är min vackraste vän. Nu vet jag att uttrycket 'vacker' har missbrukats, men stanna en stund och verkligen föreställ er det vackra. Inte perfekt, felfritt, inte alls. Vackert. Vackert med varje fantastiskt fel, betryggande brist. Hon är den vackraste jag har. Vackraste.

- Förstår ni nu varför mina ögon tåras vid tanken på hennes hemkomst.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Inte nog med att din kompis e snygg utav bara h.... ni verkar vara som Skruttet å Knyttet,,, Kärlek
Måste säga att jag blir avundsjuk på dig Thea inte bara för att du har en så fin vän utan för att du inte skriver sånna saker om mig ASG
Ja ja den 17 maj är det min tur att träffa denna Fab Girl ska bli kul å se om hon verkligen är så bra som du säger eller om du bara Fabat upp hela bilden om henne,, Jaja det återstå att se, Å du sluta inte skriva!!

MissDecibel sa...

Ok, "Anonym". . . Du har helt rätt. Kärleken regerar i the world of TnT. Det står för tits and tits. Eller Thea Och Therece.. Vem kan minnas vart det kom ifrån..
Vad har jag nu skrivit om dig..?

Ja men det vore ju vättefint om ni satt och väntade på mig vid Mariatorget! Jag kommer hem från Paris den dagen så ni kan bekanta er lite där..
Hon är fan mer fabulicious än det går att uttrycka med ord. men den 17e.. Då får du se, höra, känna, insupa hennes awsomeness..

Btw, jag VET att det är du som kommenterade JOVAN!

Jovan sa...

Det e ju det som e felet du har INTE skrivit nått om mig Jag e Ju FAB JOVAN hahaha
Ja det ska bli kul att sitta där å vänta på dig och lyssna till din väns berättelse om hennes resa du får bara inte komma försent för då kanske ja har RÖVATbort henne haha
Fab på dig

MissDecibel sa...

Oj, förlåt Jovan.. Jag kanske inte har skrivit om dig direkt. Men indirekt. I det förra inlägget. Det var ju dig jag pratade i telefon med! Juh..
Du läser dåligt tycker jag. Men du kommenterar ta mig tusan sämre.

NO du får inte RÖVA bort Therese!! Inte min Tessan.

Jovan sa...

Jaja ja e nöjd då

therece sa...

Men fyyy! Vet du att jag borjade grata nar jag laste det har inlagget?! Jag har sa sjuuuukt mycket att beratta for dig och jag saknar dig sa FRUKTANSVART mycket!
Alltsa, HELT fruktansvart. Jag kan inte riktigt skriva allt pa internet, men jag lovar, du far hora allt den 17 maj (forresten, jag flyger den 17 maj, kommer nog hem den 18e?)
Taaack alskling! LOVE YOOOOU BAJSEN! pussypuss!

MissDecibel sa...

Therece: YES! Tårar, det var det jag var ute efter. GRÅT!
Jag har också en massa att berätta. Men inte på internet. Fra. ^_^ Ok, så den 18, vet du vilken tid du kommer hem? Miss i nassen eller på dagen? Jag funderar på om jag ska ta nån dag ledigt där så vi kan gå ut eller bara få lite tid. Men du kanske kommer vara astrött..?