torsdag 8 oktober 2009

Jag kommer bli hatad

Jag kommer bli hatad. Verkligen hatad. Sådär "Thea, kommer hon också? Nej, då kan det vara!"-hatad. Inte av många, inte alls många. Få, men ändå. Hatad.
Anledningen är att jag älskas, verkligen älskas. Ni vet "Thea och jag har en relation, ett band, ett sätt som ingen kan förstöra"-älskad. Det är inte många alls som älskar mig så - de är få. Men ändå. Älskad.

Jag ska tala klarspråk. Tessan och Stina, min bästa vän och min syster, jag delar något med dem. En kärlek, likhet, förståelse, som jag tror att flera går en hel livstid utan att uppleva. Det är vackert och underbart.
Men den andra sidan av det är den tredje partern. Partnern. Han som de kommer dela livet med. De kommer ha sina män och jag kommer finnas kvar i deras liv som syster och bästis. Eller?
Jag vet inte, jag. Jag börjar bli oroad. Jag tänker Rena Rama Rolf. Jag vet inte varför, men jag tror att det finns någon syster eller mamma med i bilden som alltid får gliringar bakom ryggen från maken. Börjar ni förstå vad jag menar?
Han kommer aldrig förstå sig på bandet vi har. Inte när vi är vår dubbla nuvarande ålder och minns tillbaka på saker från vår ungdom. Han kommer hata mig. Jag kommer få gliringar bakom min rygg. Kommer mitt namn på tal ryter han till om kackel halva natten och nostalgihumor.

Stina, Tessan. Visst låter vi honom gnälla? Visst låter vi honom protestera? Visst låter vi inte honom bestämma över oss?
Visst kommer vi träffas även om dubbla våra åldrar? Visst kommer vi även då skratta halva natten? Visst?

6 kommentarer:

Jovan sa...

Jag älskar dig Thea. Ja kommer aldrig hata dig om det är mig du syftar på.

MissDecibel sa...

sv; Det är absolut inte dig jag syftar på. Jag skriver ju om Stinas och Tessans män i framtiden. . . .

therece sa...

hahaha, jag veeet, det kommer bli vise versa för mig ju! Din man kommer ju hata mig!

Fast det kommer vi skita i. Faktiskt.

MissDecibel sa...

Therece sv; skönt att höra att han inte kan påverka vår vänskap.
Puuuuuussy

Stina sa...

Oh ja, detta kommer vara vårt för alltid.... Det bästa är att med tiden kommer vi få ännu fler fantastiska upplevelser, roliga kommentarer och märkliga situationer att vältra oss i.

annii sa...

Bra sakt