fredag 2 oktober 2009

En dag med filosofi och poesi

Vad nu, då?
Igår hade jag en helt underbar kväll men den inleddes allt annat än underbar. Det var nämligen en hemsk kvinna som stal min plats på pendeltåget. Jag vet, vad tänkte hon? Ojojoj, det var inte lätt att ta sig igenom den pärsen, men jag lyckades.
Jag åkte hem till min mama för att få mat och mina tvättade kläder, nej jag har fortfarande inte börjat tvätta själv. Eller, jag började med det när jag var 15, men jag slutade när jag flyttade hemifrån. Så.
Efter mama bar det av till Malmen. Ni som ännu inte varit på klubben Mitt I Smeten borde skämmas. Det är en kanonbra klubb vars stämning överträffar de flesta av rookieklubbarna i Stockholm. Briljerade gjorde, Branne, Ola och Leon. Grymt.
Idag, då?
Jag ska ut ikväll, på storfest. PomPomParlour har kalas på Berns och där ska jag infinna mig. "I fina kläder" sa dom. Vad det blir för fina kläder har jag ännu inte bestämt, men det ska nog gå, jag har ju att ta från.
Annars har dagen på jobbet varit lugn. Jag har till och med skrivit ihop en alfabetsdikt, inte en hel, men på god väg dit och så har jag läst om filosofer. Något som aldrig tidigare tilltalat mig men som just nu känns högst intressant.

-Varför så pråligt klädd? Din fåfänga syns igenom de trasor du bär.
Som Sokrates sa.

Jag förstår inte riktigt citatet, han sa det nämligen till en man klädd som en trashas. Varför då pråligt? Jag inte är filosof men låt mig läsa vidare så ska jag komma med en fantastisk tolkning av dessa ord.

Frågor på det?

2 kommentarer:

Kaeirin sa...

Men Thea.Jag brukar ju som bekant aldrig kommentera men nu känner jag att jag måste sätta ner foten. Du måste väl för faan börja tvätta själv! Detta är ju fullkomligt barockt.

MissDecibel sa...

Sv; Hahaha, ja, jag vet att du har rätt. Men jag tror att jag struntar i det ett tag till.